OKUL- AİLE İŞBİRLİĞİNİ ARTTIRMAK AMACIYLA VELİ ZİYARETLERİ YAPIYORUZ

Öğrencileri okuldaki başarı düzeyleri üzerinde aile ve çevre faktörü çok etkili olmaktadır. Özellikle öğrenci başarısı için ailenin işlevi çok önemlidir. Ailenin okul ile iletişimi ne kadar güçlü olursa öğrencinin başarısı da o derecede yüksek olmaktadır. Aile ile sürekli işbirliği içinde olursa öğrencinin var olan problemine ortak çözüm bulunmakta ve yaşanılabilecek problemlere karşı önceden önlem almak daha kolay olmaktadır. Aile -okul ilişkisi sadece veli toplantılarında velinin okula gelmesinden ibaret olmamalıdır bu tür bir ilişki prosedürden öteye geçmemekte ve okul-aile işbirliğinin gelişmesine bir katkı sağlamamaktadır. Okul dışı ortamlarda anne ve baba ile bir araya gelmek sosyal bağları geliştirmekte ailenin öğretmene olan bakış açısını olumlu yönde etkilemekte aynı zamanda öğretmenin öğrenci üzerindeki etkinliğini arttırmaktadır. Bu nedenle ailelerle daha sağlıklı iletişim kurmak ve öğrencinin yaşadığı ortamı yerinde görmek amacıyla Bademli, Pirinççi, Emirli, Kemenler ve Mescitli Mahallerindeki öğrencilerimizi okul rehber öğretmeni ve dersine giren diğer öğretmenlerle birlikte öğrencilerimizi ve velilerimizi evinde ziyaret ediyoruz.

Bu ziyaretlerin öğrenci başarılarını artırması dileklerimizle…

27-03-2024

Yayın: 27.03.2024 - Güncelleme: 27.03.2024 09:57 - Görüntülenme: 38